Angajamentul Cărturești privind confidențialitatea datelor

Acest document cuprinde informațiile despre datele personale colectate de Direct Client Services SRL (denumit Cărturești), în calitate de Operator al datelor personale pe care tu (în calitate de Persoană Vizată) ni le furnizezi, pentru derularea programului de fidelitate “Buletin de Cărturești” prin intermediul site-urilor online, a aplicațiilor mobile și a altor tehnologii și unelte asociate programului de fidelitate Cărturești, descrise în detaliu în acest document.

1. Ce informații colectăm

Activitățile de colectare și procesare a datelor sunt guvernate de Politica de Protecție a Datelor. Cărturești colectează următoarele seturi de informații:

 • nume, prenume, data nașterii, adresa de email, telefon
 • județ, localitate, adresa
 • data nasterii, interese, sex
 • informații directe despre paginile vizitate și acțiunile realizate în site-urile Cărturești, prin intermediul informațiilor din sesiunea browser-ului sau cookies, inclusiv informații cum ar fi:
  • pagina sursa de unde provine vizita
  • adresa IP a vizitatorului
  • diverse acțiuni intreprinse în pagină (adaugă la favorite, votează etc) și rezultatul acestora
  • comentarii publicate pe site-uri
  • informații furnizate prin intermediul formularelor din paginile site-urilor
  • termeni de căutare utilizați în site-uri
 • informații directe despre acțiunile suplimentare realizate în aplicațiile mobile, cum ar fi:
  • adresa IP a utilizatorului
  • termeni de căutare utilizați
  • acțiuni realizate în aplicație și rezultatul acestora (scanarea unor produse, adăugare la favorite, voturi etc)
  • localizarea geografică, generică sau precisă (cu permisiunea explicit exprimată în aplicație)
 • informații colectate indirect, prin intermediul unor servicii ale unor terți, despre activitatea în site-urile și aplicațiile Cărturești

Nota: În general aceste informații sunt înregistrate cu o marcă temporală.

2. De ce avem nevoie de aceste date

Colectăm datele tale personale pentru a-ți putea oferi diferite servicii și facilități, astfel:

Date personale obligatorii - pentru a putea derula programului de fidelitate

 • nume, prenume, data nașterii, adresa de email, telefon, judet și localitate
  • nume, prenume, adresa de email și telefon - sunt necesare și obligatorii pentru a putea asocia cardul de fidelitate cu persoana și pentru a permite recunoașterea acesteia pe parcursul ciclului de viață al cardului, pentru a comunica informații importante fără caracter publicitar, inclusiv pentru măsuri de prevenire a fraudei
  • data nașterii - este necesara pentru a determina dacă este necesar acordul parental în cazul persoanelor sub 18 ani și pentru a elimina necesitatea acestui acord atunci când nu (mai) este necesar
  • județul și localitatea - ne ajuta sa identificam zona de domiciliu, astfel încât să putem compune și direcționa cât mai precis ofertele și beneficiile aplicabile fiecărui participant

Date personale opționale - pentru particularizarea ofertelor și pentru posibile acțiuni logistice

 • adresa detaliată
  • o adresa poate fi utilizata pentru a fi indicata ulterior de participant ca adresă destinație pentru eventuale comenzi plasate pe site-ul Cărturești
 • interese, sex
  • ne ajuta sa compunem cat mai precis ofertele și beneficiile aplicabile fiecărui participant
  • sunt folosite, împreună cu alte informații relevante, în activități de profilare menite sa genereze oferte particularizate, cât mai potrivite pentru fiecare participant

Alte date personale asociate - pentru particularizarea ofertelor și scopuri de marketing

 • alte informații directe și indirecte furnizate prin intermediul site-urilor și aplicațiilor mobile sau prin intermediul unor servicii ale unor terți, despre activitatea în site-urile și aplicațiile Cărturești
  • sunt folosite, împreună cu alte informații relevante, în activități de profilare menite sa genereze oferte particularizate, cat mai potrivite pentru fiecare participant

3. Ce facem cu aceste informații

Datele tale sunt colectate de către DIRECT CLIENT SERVICES SRL cu sediul în București, Strada Pictor Arthur Verona, Nr. 15, Corp A1, sector 1, reprezentată prin Dna Lucica Nicoleta Iordan.

Stocarea datelor se face în România, la unul din sediile sau punctele noastre de lucru sau la furnizori agreați, în baza unor contracte de servicii.

Datele personale obligatorii - sunt utilizate pentru:

 • emiterea cardului
 • asocierea persoanei tale cu cardul de fidelitate
 • desfășurarea programului
 • asocierea achizițiilor făcute în rețeaua Cărturești și acordarea beneficiile aferente
 • asocierea informațiilor furnizate în cadrul programului Buletin de Cărturești cu alte date obținute prin intermediul altor platforme, produse și servicii Cărturești, cum ar fi site-ul carturesti.ro, care pot genera beneficii în program sau pot fi integrate în diverse moduri cu acest program.

Informații personale opționale - pot fi utilizate pentru

 • analiza preferințelor tale și identificarea unor parametrii relevanți despre preferințele tale, atât pentru achiziții din rețeaua Cărturești cât și a altor beneficii primite în cadrul programului, inclusiv prin analize realizate manual și analize automate pentru identificarea celor mai potrivite oferte și beneficii
 • utilizarea pentru analize de piață și stabilirea strategiilor de marketing

Informații despre activitatea ta pe site-urile și în aplicații și alte date personale asociate - pot fi utilizate pentru

 • analiza preferințelor tale, atât pentru achiziții din rețeaua Cărturești cât și a altor beneficii primite în cadrul programului, inclusiv prin analize realizate manual și analize automate pentru identificarea celor mai potrivite oferte și beneficii
 • identificarea localizării geografice și prezentarea unor oferte și servicii relevante particularizate (cu acordul tău explicit)

Cărturești preia, stochează și conectează diverse informații personale și le procesează, atât anonimizat cât și individualizat pentru a îmbunătăți experiența de vizitare și de cumpărare pe platformele noastre, cât și pentru a identifica și genera cele mai potrivite oferte, inclusiv oferte individuale, pentru produsele și serviciile pe care le oferim.

Informațiile personale culese și stocate de Cărturești pot fi utilizate pentru profilare (procesarea automată a informațiilor pe baza unor algoritmi) în scopul realizării unei oferte cât mai particulare pentru fiecare participant, dar niciunul din scenariile de procesare și utilizare a informațiilor în acest mod nu poate produce efecte legale sau care să afecteze participantul într-un alt mod similar (așa cum sunt definite de Art 71 din GDPR).

În plus, am implementat și vom continua să implementăm măsuri de îmbunătățire, care să permită participantului să își exprime punctul de vedere, să obțină o explicație/justificare a unui demers luat prin intermediul unei astfel de procesări, să conteste acel demers și să obțină o intervenție umană explicită asupra unei astfel de procesări. Astfel de procesări nu vor fi aplicate copiilor.

Anumite informații sunt folosite de asemenea pentru a testa diverse aspecte ale sistemelor informatice care deservesc serviciile oferite de Cărturești și a îmbunătăți experiența oferită de Cărturești, dar numai după ce sunt securizate și anonimizate.

În cazul în care ți-ai exprimat consimțământul pentru a ți se transmite newsletter, adresa ta de email va fi folosită și pentru acest scop. Dezabonarea se poate face oricând, explicit, prin acțiune directă, sau prin accesarea link-ului existent în fiecare newsletter.

Utilizarea unor terți
Datele personale asociate programului Buletin de Cărturești care sunt culese prin intermediul formularelor tipărite sunt trimise pentru culegerea informațiilor către Wirecard Romania SA, în baza unui contract ce conține prevederi specifice cu privire la procesarea în siguranță a datelor personale.

4. Cât timp le păstrăm

Toate datele personale deținute de noi pentru scopuri de marketing și pentru notificări asupra desfășurării serviciului vor fi păstrate pe perioada furnizării acestui beneficiu plus un an de la închiderea furnizării serviciului.

Închiderea furnizării serviciului se poate facem prin:

 • închiderea programului de fidelitate la inițiativa Cărturești
 • notificarea participantului cu privire la decizia de încetare a apartenenței la program

La expirarea termenului descris mai sus, toate datele personale vor fi distruse ireversibil (cu excepția celor necesare pentru diverse obligații fiscale sau alte obligații legale), iar informații cu caracter ne-personal și care nu mai pot fi utilizate pentru identificarea participantului vor fi utilizate doar ca date statistice, utilizabile agregat în scopuri de strategie.

În cazul în care ți-ai exprimat consimțământul pentru a ți se transmite newsletter, adresa ta de email va fi păstrată până vei alege să te dezabonezi. Dezabonarea se poate face prin accesarea link-ului existent în fiecare newsletter.

5. Care sunt drepturile tale?

Dacă în orice moment participantul consideră că orice date personale pe care Cărturești le deține sunt incorecte sau incomplete, acesta are posibilitatea de a cere să vadă aceste informații, să le corecteze sau să fie șterse. Pentru aceasta te rugăm să descarci cererea de pe site de la adresa https://carturesti.ro/img/file/cerere-acces-date-persoana-vizata.pdf și să urmărești instrucțiunile din formular.

În cazul în care dorești să formulezi o plângere asupra modului în care au fost administrate datele personale, te rugăm să ne contactezi prin email la protectiadatelor@carturesti.net. O persoană responsabilă va investiga plângerea și va lua legătura cu tine pentru a rezolva problema semnalată.

Dacă consideri în continuare că datele personale nu au fost administrate corect conform reglementărilor, poți contacta Autoritatea de protecție a datelor personale și poți formula o plângere către aceasta.