Regulamentul programului de loialitate Cărturești

1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL

(1) Programul de fidelizare “Buletin de Carturesti” (denumit in continuare “Programul”) este organizat si desfasurat de DIRECT CLIENT SERVICES SRL, o societate romana, cu sediul in Bucuresti, Str. Pictor Arthur Verona nr. 15, corp A1, Bucuresti, numita in cele ce urmeaza "Organizatorul".

(2) Participantii la Program sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament al Programului (denumit in continuare "Regulamentul").

(3) Regulamentul este disponibil, in mod gratuit, oricarei persoane interesate prin afisarea, in permanenta pe durata desfasurarii Programului in magazin la cererea expresa a clientilor si pe web la adresa www.buletindecarturesti.ro

2. TERITORIUL PROGRAMULUI

(1) Programul este organizat pe teritoriul Romaniei si se desfasoara in magazinele Carturesti din tara, din anexa 1, parte integranta a prezentului Regulament. Puteti consulta lista de librarii Carturesti aici

3. DREPTUL DE PARTICIPARE

(1) La Program pot participa toate persoanele (denumite in continuare "Participanti") care au resedinta in Romania, cu varsta de 16 ani impliniti la data intrarii in Program, care, pe durata de desfasurare a Programului, urmeaza procedura descrisa la art. 5.

(2) Are dreptul de a solicita un card de fidelitate Carturesti orice persoana care indeplineste conditiile de mai sus si care efectueaza o achizitie din magazinele participante, indiferent de valoarea tranzactiei.

4. DURATA PROGRAMULUI

Programul are durata nedeterminata. Organizatorul are dreptul sa hotarasca in orice moment incetarea sau modificarea programului. Instiintarea referitoare la incetarea programului va fi afisata in magazinele participante sau pe site cu cel putin 15 zile inainte de data incetarii Programului, intr-un loc vizibil. Programul se va desfasura in conformitate cu prevederile prezentului Regulament.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, cu conditia anuntarii prealabile, cu minimum 7 zile inainte de data intrarii in vigoare a modificarilor, pe site-ul www.buletindecarturesti.ro.

Dupa data incheierii Programului, manifestata fizic prin retragerea afisarii Regulamentului pe site-ul Organizatorului, Organizatorul nu mai are nici o responsabilitate si nu isi mai asuma nici o obligatie in legatura cu orice circumstanta care ar putea eventual conduce la concluzia actualitatii sau continuarii Programului.

5. INSCRIEREA IN PROGRAM

La program se poate participa numai prin completarea si semnarea Formularului de Inscriere in Program, prin care clientul ia la cunostinta si accepta termenii si conditiile Programului si isi exprima consimtamantul expres si fara echivoc de prelucrare a datelor furnizate. Participantul este obligat sa completeze integral formularul de inscriere, cu date reale, folosind litere de tipar, lizibile. Campurile obligatorii care trebuie introduse sunt urmatoarele: nume, prenume, data nasterii, localitatea, judetul, telefon si adresa de email. Formularul de Inscriere in program se poate complete atat in librarii, unde este apoi predat personalului din librarie, cat si online, in aplicatia mobila Buletin de Carturesti/Carturesti Passport disponibila pentru descaracare în Google Play Store si in iOS App Store. Formularul care este nesemnat sau contine date partiale sau eronate nu este valid.

In cazul in care in sistemul informatic al Organizatorului nu este validat cardul, inseamna ca formularul de inscriere nu a fost completat corect si nu a fost validat. In acest caz, Participantul trebuie sa completeze corect un nou Formular de inscriere.

6. CARDUL DE FIDELITATE CARTURESTI

Orice client care indeplineste conditiile prevazute in prezentul Regulament, poate solicita in librarie sau deschide in aplicatia mobila Buletin de Carturesti/Carturesti Passport formularul de inscriere in programul de fidelitate. Odata completate corect si complet toate campurile obligatorii din formular si semnat, participantului i se inmaneaza pe loc, in librarie, un card de fidelitate Carturesti, sau un card virtual, in aplicatia mobila, avand element unic de identificare un cod unic de bare.

Din momentul activarii cardului in sistem, participantul are la dispozitie 24 de luni pentru a efectua achizitii din librariile Carturesti.

Daca, in 24 luni de la activarea cardului in sistemul Organizatorului, Posesorul cardului nu utilizeaza cardul, acesta va fi dezactivat.

Punctele acumulate in programul Buletin de Carturesti au o valabilitate de 24 de luni din momentul achizitionarii produselor pentru care aceste puncte au fost primite. Conform actualizarii Regulamentului din data de 19 ianuarie 2024, valabilitatea punctelor acumulate de la inceputul Programului si care ar urma sa expire la data de 23 ianuarie 2024 (conform actualizarii Regulamentului din 20 ianuarie 2022) se prelungeste pana la data de 30 iunie 2024.

In cazul in care posesorul de card Carturesti nu prezinta la casa de marcat in momentul achizitiei cardul pentru scanare, acesta nu va cumula achizitii pentru activarea beneficiilor si nici nu va putea beneficia de avantajele cardului Carturesti. Atat codul de bare tiparit pe cardul fizic, cat si codul de bare din cardul virtual pot fi scanate in librarie.

La fiecare achizitie, posesorii de card Carturesti care au un card activ in sistemul de gestiune al Organizatorului, pot acumula puncte reprezentand 2% din valoarea fiecarei achizitii efectuate in librariile participante, puncte pe care le pot folosi ulterior pentru a achizitiona produse.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a organiza programe de reduceri si oferte destinate exclusiv posesorilor de card Buletin de Carturesti, cu conditia afisarii acestora pe site-ul www.buletindecarturesti.ro.

Fiecare participant are dreptul la un singur card de fidelitate Carturesti. Falsificarea oricarui card se pedepseste conform legilor in vigoare.

Pentru protectia Participantilor la Programul de fidelitate Carturesti, Organizatorul sau angajatii acestuia pot solicita participantului un act de identitate la utilizarea cardului Buletin de Carturesti.

Cardul de fidelitate Carturesti nu este un instrument de plata. Posesorul nu poate achizitiona produse sau servicii pe baza acestui card, poate doar beneficia de avantajele oferite de catre Organizator.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a emite, aditional cardului Carturesti, si alte tipuri de carduri, adresate doar anumitor categorii de clienti in baza unor regulamente distincte. Organizatorul isi rezerva dreptul de a verifica corectitudinea informatiilor declarate de participant pe Formularul de Inscriere in programul de fidelitate Carturesti, la momentul semnarii Formularului de Inscriere.

7. FOLOSIREA CARDULUI DE FIDELITATE CARTURESTI

Utilizarea cardului de fidelitate Carturesti se poate face numai de catre titularul acestuia, in caz contrar, titularul acestuia isi asuma intreaga responsabilitate privind orice problema ce poate aparea in legatura cu beneficiile programului de fidelitate Carturesti. Pentru a beneficia de avantajele Programului, posesorul cardului de fidelitate Carturesti trebuie sa prezinte in momentul achizitiei cardul pentru ca angajatii magazinelor participante sa poata citi codul de bare inscris pe acesta. Pentru a achizitiona produse din librarie si a le plati cu punctele acumulate, este obligatorie prezentarea cardului sau a codului inscris pe el, fie in format fizic, fie in aplicatia mobila.

La calculul punctelor acumulate prin achizitiile efectuate de posesorii cardurilor Carturesti pentru intrarea in programul de fidelitate, sunt luate in calcul toate cumparaturile efectuate in librariile participante din Bucuresti si din tara, precum si cele din libraria online carturesti.ro. In acelasi sens, beneficiile cardului Carturesti sunt valabile in conditiile prezentului regulament, in orice librarie Carturesti, din Bucuresti si tara.

Participantul poate solicita informatii cu privire la statusul cardului de fidelitate prin scanare in librarie, prin deschiderea aplicatiei mobile Buletin de Carturesti/Carturesti Passport, printr-o solicitare scrisa la adresa de e-mail buletin@carturesti.info sau in interfata utilizatorului din cadrul site-ului buletindecarturesti.ro.

8. DEZACTIVAREA CARDULUI DE FIDELITATE CARTURESTI

Cardul Carturesti va fi dezactivat in cazul in care posesorul acestuia solicita in scris cu o cerere semnata, datata si transmisa catre sediul Organizatorului sau catre adresa de e-mail buletin@carturesti.info, stergerea datelor cu caracter personal din baza de date a Organizatorului si/sau incetarea prelucrarii acestora. Dezactivarea se va realiza in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii de catre Organizator.

In cazul in care Participantul nu achizitioneaza nici un produs sau serviciu din oricare din magazinele Carturesti pe o perioada consecutiva de 24 luni, Participantului i se dezactiveaza cardul Carturesti, pierzand toate achizitiile cumulate pentru intrarea in program sau toate beneficiile cardului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a dezactiva cardul Carturesti in caz de frauda, tentativa de frauda sau in cazul folosirii inadecvate a programului de fidelitate.

In cazul dezactivarii cardului Carturesti pentru oricare dintre motivele de mai sus, pentru a putea intra in posesia unui nou card, participantul trebuie sa completeze un nou formular de inscriere in Program.

9. INLOCUIREA CARDULUI CARTURESTI SAU EMITEREA UNUI NOU CARD CARTURESTI

Inlocuirea cardului Carturesti se poate face in cazul deteriorarii, pierderii sau furtului acestuia.

In cazul deteriorarii, furtului sau pierderii cardului, posesorul poate solicita emiterea unui card nou prin completarea unui formular nou de inscriere in Program, specificand in scris faptul ca doreste inlocuirea cardului vechi pe motiv de deteriorare, furt sau pierdere.

In acest caz, Organizatorul va emite pe loc un nou card de fidelitate Carturesti. Organizatorul va pastra statusul cardului vechi si va transfera pe cardul nou, toate beneficiile sau valorile de achizitii cumulate, in cel mult 30 zile de la solicitarea efectuata de Posesor in acest sens, prin completarea formularului aferent. De la primirea noului card si pana la activarea in sistemul Organizatorului a cardului nou (pastrand statusul cardului vechi), Posesorul nu il va putea folosi pentru a beneficia de avantaje si nici nu va putea cumula achizitii pentru activarea beneficiilor.

In cazul in care posesorul cardului isi schimba numele (sau alte date personale), posesorul cardului este obligat sa completeze in orice librarie Carturesti un nou formular de inscriere in care sa specifice ca doreste doar actualizarea datelor personale din baza de date a Organizatorului.

Organizatorul are dreptul de a verifica daca inlocuirea cardului sau emiterea unui nou card este sau nu motivata si sa refuze emiterea unui nou card.

In toate situatiile insa inlocuirea sau emiterea unui nou card se poate realiza o singura data. Solicitarile ulterioare vor fi refuzate, cu exceptia cazului in care in urma verificarilor efectuate de catre organizator acesta constata, in situatii exceptionale, ca poate emite sau inlocui inca o data un cardul de fidelitate Carturesti.

10. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Nu aveti o obligatie legala sau contractuala de a ne furniza datele dvs cu caracter personal, insa, daca veti alege sa nu le furnizati nu veti participa la acest program. Datele furnizate nu vor fi folosite pentru a lua vreo decizie automata in ceea ca va priveste si nu intentionam sa le folosim in alte scopuri decat cele declarate mai sus.

Datele dvs sunt colectate de catre DIRECT CLIENT SERVICES SRL cu sediul in Bucuresti, Strada Pictor Arthur Verona, nr 15, Corp A1, sector 1, reprezentata prin Dna Lucica Nicoleta Iordan. La aceasta adresa ne puteti transmite solicitarile dvs.

Va solicitam date cu caracter personal (nume, prenume, data nasterii, sex, judet, localitate, telefon, adresa de email) in scopul emiterii cardului de fidelitate Buletin de Carturesti. Informatiile obtinute in urma completarii prezentului formular vor fi utilizate pentru a stabili strategia de marketing si comerciala a DIRECT CLIENT SERVICES SRL, respectiv pentru a oferi clientilor nostri produse adaptate nevoilor lor.

Aceasta prelucrare a datelor dvs cu caracter personal o efectuam in conformitate cu dispozitiile Regulamentului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal nr 679/2016 incepand cu data de 25 mai 2018 (art 6 aliniatul (1) litera a).

Datele personale asociate programului Buletin de Carturesti care sunt culese prin intermediul formularelor tiparite sunt trimise pentru culegerea informatiilor catre PayPoint Romania, in baza unui contract ce contine prevederi specifice cu privire la procesarea in siguranta a datelor personale. Vom pastra datele pe care ni le furnizati pe durata necesara realizarii analizelor pe baza carora se va stabili strategia de marketing si comerciala a DIRECT CLIENT SERVICES SRL si pentru a justifica in fata organelor fiscale, la cerere, acordarea reducerilor. In cazul in care v-ati exprimat consimtamantul pentru a vi se transmite newslettere adresa dvs de email va fi pastrata pana veti alege sa va dezabonati. Dezabonarea se va putea face prin accesarea linku-ului existent in fiecare newsletter.

Aveti urmatoarele drepturi in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le furnizati :

  • - sa ne solicitati sa va confirmam daca prelucram datele dumneavoastra, sa le corectam, sa le stergem, sa suspendam prelucrarea datelor, si sa le transferam catre un operator ales de dvs si dreptul de a va opune ales de dvs si dreptul de a va opune in orice moment acestei prelucrari;
  • - aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul pe care ni l-ati acordat pentru a va prelucra datele in orice moment. Caracterul legal al prelucrarii pe care am efectuat-o pana la retragerea consimtamantului nu va fi afectat de retragerea ulterioara a consimtamantului;
  • - aveti dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si de a va adresa instantelor judecatoresti.

Puteti citi intreaga noastra politica privind confidentialitatea datelor la buletindecarturesti.ro/protectia-datelor sau in brosura alaturata, intitulata Angajamentul Carturesti privind confidentialitatea datelor.

11. Litigiile si legea aplicabila

(1) Eventualele reclamatii ale participantilor la programul de fidelitate Carturesti, se vor trimite in scris la adresa Organizatorului sau vor fi trimise prin e-mail la buletin@carturesti.net si vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, litigiile vor fi solutionate de instanta competenta in conformitate cu dreptul comun.

(2) Legea aplicabila este legea romana.

DIRECT CLIENT SERVICES SRL
Versiune actualizata la 20.01.2024