12 mai - 31 mai

ABONAMENT AUDIOTRIBE AUDIOBOOKS

Activează un abonament de o lună la AudioTribe Echo Audiobooks în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail codul promo de activare.

AudioTribe e prima platformă de audiobooks care aduce peste 9500 de titluri în limba română și engleză din care să alegi. Printre ele, găsești titluri ca „Atomic Habits”, „Dune”, „Începe cu de ce”, „Acolo unde cântă racii”, „12 reguli de viață”, în lectura unor naratori celebri. Ca să poți citi oriunde și oricum.

Cum funcționează?

Dacă ai deja cont pe AudioTribe, introdu codul promo în contul tău de www.audiotribe.ro și vei primi 3 credite suplimentare și 30 de zile de abonament activ începând cu ziua introducerii codului.Dacă nu ai cont pe AudioTribe, introdu codul promo fix atunci când creezi contul pe www.audiotribe.ro și vei primi 6 credite pe care să le folosești în primele 60 de zile. 3 credite sunt oferite de Buletinul de Cărturești, iar 3 credite fac parte din trial-ul AudioTribe.

Poți reînnoi oricând abonamentul pentru mai multe audiobooks, ca să-ți iei cărțile cu tine, în căști, oriunde te-ai duce.


12 mai - 31 mai

ABONAMENT DIGITAL DE UN AN LA DOR

Activează un an de povești bine spuse, care ne apropie unii de alții! Ai acces la un abonament digital anual Decât o revistă în schimbul a 2500 de puncte din contul tău de fidelitate. După ce activezi aici beneficiul, vei primi un e-mail cu detaliile abonamentului.

Abonamentul digital DoR include toate poveștile pe care le documentează reporterii DoR; Vine cu newsletterul săptămânal dedicat exclusiv comunității, Arcul Narativ; Îți oferă acces la evenimente dedicate membrilor comunității; Îți dă acces la ComunitateaDoR, un spațiu de conversație și networking pe Slack doar pentru echipa DoR și ceilalți membri din comunitate; Include numărul curent și arhiva revistei în PDF, în contul tău; Îți oferă un playlist cu poveștile DoR în format audio, citite chiar de reporteri; Te include în procesul editorial al DoR, pentru că ești consultat despre subiecte, abordări și întrebări.

''Credem că poveștile bine spuse sunt unelte esențiale pentru a ne transforma viețile, organizațiile și societatea și a ne apropia unii de alții. Misiunea noastră e să le documentăm și să le spunem astfel încât ele să sprijine oamenii și organizațiile să devină mai buni / bune."


12 mai - 31 mai

PACHET ÎNDRĂGOSTIȚI DE CĂRȚI

Pachetul Îndrăgostiți de Cărți cuprinde titlul Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă, un roman memorabil despre criza refugiaților din Europa, scris de una dintre cele mai apreciate autoare germane contemporane și o sacoșă din pânză “Îndrăgostiți de cărți”, ilustrată de Georgiana Chițac.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


12 mai - 31 mai

PACHET METAFICȚIUNE

Pachetul Metaficțiune cuprinde titlul A șaptea funcție a limbajului, un roman erudit şi sclipitor, care aminteşte de Papagalul lui Flaubert şi de Numele trandafirului – cu ceva influenţe din Codul lui Da Vinci și o sacoșă din pânză “Cele mai bune filme rămân cărțile”.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


12 mai - 31 mai

PACHET CITITOR POVESTITOR

O invitație la lectură și la scris pentru adolescenți, pachetul Cititor Povestitor aduce împreună două volume: Vine vacanța cu trenul din Franța, despre vacanțele anilor ʼ80 și Scrisori către Anne Frank, ediția bilingvă română-franceză.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


12 mai - 31 mai

PACHET NOI PERSPECTIVE

Pachetul Noi Perspective cuprinde titlul Clubul Mars Room, romanul anului 2018 pentru New York Times și Time, premiat și nominalizat la un număr impresionant de premii literare și un ceai de fructe ediție specială.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.12 mai - 31 mai

PACHET REVERII DE VACANȚĂ

Pachetul Reverii de vacanță cuprinde titlul Singurătatea numerelor prime, un roman emoţionant care expune sufletul în toată goliciunea lui şi prinde în paginile sale însăşi ideea de umanitate și un ceai rooibos în ediție limitată.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.


11 mai - 30 mai

VOUCHER CADOU LA THERME

Cum ar fi să citești cele mai noi cărți pe șezlong, sub palmieri? Folosește 2000 de puncte de fidelitate și activează un voucher de 100 lei la Therme pentru cea mai exotică destinație din București. Activează oferta și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

12 mai - 31 mai

CINEPLEXX BĂNEASA: UNDE ESTE ANNE FRANK

Activează o invitație dublă la filmul “Where Is Anne Frank” în schimbul a 1500 de puncte din contul tău de fidelitate. După activare, vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi.


12 mai - 31 mai

JOC VPK SMARTCITY

Joacă Smart City în familie sau cu prietenii și învață cum să gestionezi deșeurile care se adună în orașul tău, cum să sortezi și reciclezi, cu alte cuvinte cum să cureți și salvezi, încetul cu încetul, gunoi cu gunoi, orașul, țara, continentul, planeta!

Activează un joc în schimbul a 1500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia lui.

SmartCity este un boardgame creat cu scopul de a amuza și de a petrece timp de calitate împreună, dar mai ales de a le explica adulților și copiilor ce este colectarea selectivă & reciclarea și de ce avem nevoie așa mare de aceste două procese în viața noastră de zi cu zi. Jocul este destinat copiilor de peste 8 ani.


13 mai - 27 mai

OPERA COMICĂ PENTRU COPII: SUNETUL MUZICII

Activează în schimbul a 1500 de puncte de fidelitate o invitație dublă la Opera Comică Pentru Copii: Sunetul Muzicii (28 mai, ora 17:00, Sala Mare). Vei primi apoi prin e-mail toate detaliile necesare.

Celebrul musical “Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, este pus în scenă în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.


10 mai - 31 mai

PACHET OSMÉ

Trecând prin filosofie, poezie, istorie și antropologie, Osme - Antologie de texte pentru nasul oricui adună ca într-un buchet câteva dintre cele mai puternice și fermecătoare mărturii despre simțul olfactiv.

Activează un pachet carte plus mostră parfum în schimbul a 1000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.


12 mai - 31 mai

ONE WORLD ROMANIA: ANAMNEZĂ

Activează o invitație dublă la filmul “Anamneză” din cadrul festivalului ONe World România, în schimbul a 1000 de puncte din contul tău de fidelitate. (21 mai, 17:00, CINEMA MUZEUL ȚĂRANULUI) După activare, vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Fără a fi atât de tranșant, filmul lui Chris Wright și Stefan Kolbe chestionează totuși limitele sistemului penitenciar și, mai mult, ale ideii de pedeapsă, dar și de redempțiune.


12 mai - 31 mai

JOC EDUCATIV - PROVOCAREA CONEXIUNILOR

Provocarea Conexiunilor este un joc de logică de care nu te vei plictisi niciodată, adus în România de Educlass. Ajută piesele de joc cu imagini să se "împrietenească", descoperind nenumărate conexiuni logice între ele. Cu cât vei face mai multe conexiuni între piese atunci când este rândul tău, cu atât mai multe puncte vei primi.

Activează un joc în schimbul a 1000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia lui.


18 mai - 31 mai

INVITAȚII LA CINEMA ATENEU ÎN IAȘI

Filmele bune sunt mai aproape de tine. În fiecare săptămână, Cinema Ateneu îți aduce producții românești și europene, filme de artă și animații, pentru toate categoriile de vârstă. Consultă programul din săptămâna curentă, activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte, pe care o poți folosi pentru filmul ales și trăiește experiența vizionării unui film pe marele ecran.

Sala Cinematografului Ateneu este dotată cu tehnologie de ultimă generație, astfel încât proiecțiile sunt realizate în cele mai bune condiții de sunet și imagine.

Detalii pe www.cinemaiasi.ro și pagina de facebook Cinema Iași.

10 mai - 27 mai

REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT ÎN CLUJ: (IN)CORECT

Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte de fidelitate la piesa (In)corect, în regia Leta Popescu, la Reactor de creație și experiment Cluj din data de 30 mai, de la ora 20:00. Vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Spectacolul (IN)CORECT jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună.


18 mai - 27 mai

O NOAPTE FURTUNOASĂ LA TEATRUL NAȚIONAL CLUJ

Activează în schimbul a 500 de puncte de fidelitate o invitație dublă la spectacolul O noapte furtunoasă, de I.L.Caragiale, la Teatrul Național Cluj (regia și ilustrația muzicală: Dragoș Pop) din 28 mai. Vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

La o distanță de aproape un secol și jumătate de la prima reprezentație a Nopții furtunoase, textul lui Caragiale atrage cu aceeași intensitate actorii, regizorii și publicul românesc. Și de multe ori, această atracție nu vine din dorința de modernizare, de aducere în prezent a situațiilor de cuplu, sociale sau politice, zugrăvite fără milă de umorul și sarcasmul caragialian, ci tocmai din savoarea acelei epoci, care patinează imaginea eternului român, creând distanța necesară pentru declanșarea mecanismului comic cu atât mai frenetic cu cât încercăm să fugim de această imagine - inseparabilă umbră a noastră. Cum să nu recunoaștem și astăzi ciocnirile flagrante dintre esență și aparență, pretențiile fără fundament, discursurile politice golite de orice substanță, iubirile mofturoase și trădările multiplelor triunghiuri conjugale din așa-zisa „lume bună", pentru care să fii la modă - în gândire și comportament - e literă de lege? Castigat ridendo mores, spuneau latinii, și mai mult ca sigur, Caragiale reușește și acum să-l coboare pe Sfântul Nicolae din cui pentru a-i biciui tocmai pe cei care îl foloseau și îl folosesc pe nedrept în societatea românească.

18 mai - 27 mai

AUDIȚIA LA TEATRUL NAȚIONAL CLUJ

Activează în schimbul a 500 de puncte de fidelitate o invitație dublă la spectacolul Audiția, de Alexander Galin, la Teatrul Național Cluj (regia: Ionuț Caras) din 31 mai. Vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Suntem în anii '90, într-un oraș rusesc de provincie, în care cenzura și rutina dezumanizantă a comunismului a fost brusc înlocuită cu golul și debusolarea produse de un capitalism dezrădăcinat, cu efect de tăvălug în viețile oamenilor de rând. Două fete și patru femei, rămase fără serviciu, se întâlnesc în holul înghețat al unui cinematograf unde așteaptă, febrile, să participe la Audiție. Marea Audiție care le promite câștigarea libertății, valorificarea frumuseții și a talentelor lor, speranța unui trai mai bun departe de mizeria și nefericirea de acasă. E un act de revoltă, de emancipare, pentru fiecare dintre personajele feminine în felul său: frumoasa pseudo-artistă Olga nu mai acceptă înșelarea sfidătoare a soțului ei, inteligenta intelectuală Nina fuge de o căsnicie marcată de depresie și de sărăcia adusă de disponibilizări, frusta Tamara nu mai suportă umilințele și violența conjugală, iar experimentata Varia încearcă să-și răscumpere fetele vândute rușilor printr-o nouă vânzare străinilor. Dar pe cât e de serios și de justificat acest act de independență, pe atât e de comică și ridicolă oferta artistică amatoricească pe care o propun, stârnind mila japonezilor interesați de tinere stripteuze dezinhibate, și nu de biete femei dezabuzate. Spațiul neprimitor al cinematografului devine pe rând sală de audiții, confesional fără voie, arenă de înfruntare a soților, dar și cerc al împăcărilor finale. Iar noi, recunoscând marea și cruda istorie în micile lor istorii personale, râdem împăciuitor, râdem exploziv, râdem amar, pentru că din nou și din nou, cei care au crezut în posibila schimbare au fost și sunt păcăliți.

19 mai - 31 mai

BILET LA PALATUL CULTURII DIN IAȘI

Descoperă cu Buletinul de Cărturești legendarul Palat al Culturii din Iași, fă o vizită culturală inedită, prin sutele de camere pe care le are. Descoperă legendele și miturile care atrag în fiecare zi turiști din toate colțurile țării. Activează o invitație single în schimbul a 300 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletului.

18 mai - 30 iun.

50% REDUCERE LA BILETELE ART SAFARI

Ajungi mai ușor la a 9-a ediție ART SAFARI cu reducerea de 50% la bilete oferită de Buletinul de Cărturești. Reducerea este valabilă pentru biletele pe timp de zi cumpărate la intrarea în Pavilion, găzduit în acest an de Palatul Dacia-România din centrul vechi al Bucureștiului, pe Strada Lipscani, 18-20. Activează oferta în schimbul a100 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Anul acesta, Pavilionul Central Art Safari găzduiește expoziția „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri”, care va expune arta grafică a celor mai importanți artiști spanioli ai secolului trecut: Pablo Picasso și Salvador Dali. Expoziția va fi dedicată baletului „Pălăria cu trei colțuri” de Manuel de Falla, pentru care Picasso și Dalí au fost comisionați să creeze decorurile și costumele, iar Picasso a realizat chiar și machiajul dansatorilor. Pavilionul Muzeal îi este dedicat de această dată lui Theodor Aman, marele maestru al picturii românești și întemeietor al Școlii de Belle-Arte de la noi, în timp ce Pavilionul Aniversar va găzdui o expoziție de fotografie a Barbarei Klemm, care marchează 30 de ani de parteneriat germano-român în Europa. Pavilionul Contemporan, curator Alexandru Rădvan, expune arta tânără, reprezentată de lucrările tinerei artiste Irina Dragomir. Expoziția sa în cadrul Art Safari 2022 se va numi „Roșu, galben și albastru”, iar lucrările artistei sunt utilizate pentru a crea identitatea vizuală a evenimentului în acest an. Nu în ultimul rând, Pavilionul Invitat va găzdui o expoziție fabuloasă dedicată lui Marcel Iancu, un artist fenomen al secolului XX, unul dintre personajele care au orientat și definit arta de avangardă din România și din Israel, aducând-o în aceeași linie cu cea occidentală, în mediul căreia s-a format.

3 mai - 31 mai

CĂRȚILE EPICA | 20% REDUCERE

Cu titluri precum, Darurile noastre ascunse, de Caroline O’Donoghue, Fântânile tăcerii, de Ruta Sepetys, Love & Gelato, de Jenna Evans Welch, Editura Epica le aduce fanilor Young Adult un candidat în plus pentru noua listă de lectură.

3 mai - 31 mai

AUTOAREA LUNII: COLLEEN HOOVER | PÂNĂ LA 20% REDUCERE (cărțile în limba română și engleză)

Dacă te-a cucerit deja cu Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii, Dintotdeauna tu sau It Ends With Us, acum ai ocazia să îți completezi colecția Colleen Hoover. Luna aceasta titlurile autoarei în limba română și engleză sunt la până la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

3 mai - 31 mai

SELECȚIE DE CĂRȚI SCRISE DE AUTORI ROMÂNI CONTEMPORANI | 20% REDUCERE

În mai îți propunem să-i (re)descoperi pe câțiva dintre scriitorii români contemporani și ale lor cărți fascinante precum: Șoferul din Oz, de Dan Lungu, Cartea Blestemelor, de Andrei Ruse, sau Bureți de fag, de Mihai Duțescu. Le găsești la raft la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

3 mai - 31 mai

GENȚI ȘI RUCSACURI MOLESKINE | 25% REDUCERE

Pregătește-te din timp pentru următoarele călătorii, cu un rucsac sau o geantă nouă de la Moleskine. În mai, cu Buletinul de Cărturești, găsești o selecție specială la 25% reducere.

3 mai - 31 mai

LUCRURI CARE ÎȚI FAC VIAȚA MAI FRUMOASĂ | PÂNĂ LA 20% REDUCERE

În prag de vară, Buletinul de Cărturești ți-a pregătit o selecție de accesorii numai bune pentru viitoarele călătorii. Termos Legami - Hot&Cold - Travel, Cana de voiaj Legami - Map, sau Portcard Troika - Card Saver, te așteaptă la raft cu până la 20% reducere.

3 mai - 31 mai

SELECȚIE DE JOCURI | 20% REDUCERE

Zombie Kids Evolution și Zombie Teenz Evolution, două jocuri care promit să aducă distracția în timpul petrecut cu cei dragi. Ambele sunt disponibile luna aceasta la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

3 mai - 31 mai

YOUNG READERS FOR THE WIN | 20% REDUCERE

De la Adam Silvera la John Green – autorii străini le dau întâlnire la raft tinerilor cititori în mai. Descoperă selecția de titluri în limba engleză din categoria #YoungAdult, la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

3 mai - 31 mai

TITLURILE ÎN LIMBA ENGLEZĂ DIN CATEGORIA ISTORIE | 20% REDUCERE

Dacă te-ai săturat de ficțiune și îți dorești personaje reale în lectura ta, luna aceasta titlurile în limba engleză din categoria istorie te așteaptă în librării la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

3 mai - 31 mai

SELECȚIE DE TITLURI DE CĂLĂTORIE ÎN LIMBA ENGLEZĂ | 20% REDUCERE

Încă nu ți-ai ales destinațiile de călătorie pentru vara ce urmează? Buletinul de Cărturești ți-a pregătit o selecție de cărți de #Travel, în limba engleză, care te vor ajuta în alegerea destinației perfecte. Titluri precum The Travel Book, Outdoor Europe sau Lonely Planet's Guide to Life, te așteaptă la raft cu 20% reducere.

Despre programul de loialitate Cărturești

Programul de loialitate Cărtureşti a fost lansat în anul 2015 şi este un program construit în baza acumulării de puncte. La fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti clientul primeşte înapoi pe cardul de loialitate 2% din valoarea cumpărăturilor, sub formă de puncte, cu care va putea face achiziţii ulterioare. Pentru a face parte din program, acesta trebuie să completeze un formular cu date personale într-o librărie, sau să descarce aplicaţia de mobil Cărtureşti şi să solicite card.

Vezi mai multe despre modalitatea de înscriere în program aici.

Cardul Cărtureşti se intitulează Buletin de Cărtureşti şi poartă pe el inscripţionat un cod de bare unic pentru fiecare client. Pentru a acumula puncte la fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti este nevoie să îl aveţi la fiecare vizită în librărie, pentru a fi scanat codul de bare / sau să prezentaţi codul de card primit prin intermediul aplicaţiei de mobil.

Buletinul de Cărtureşti nu este un document transmisibil. În cazul pierderii, el poate fi înlocuit la cerere.

În baza cardului Cărtureşti puteţi beneficia de o serie de beneficii valabile pentru posesorii de card: acces la oferte speciale / produse care se pot achiziţiona exclusiv în baza punctelor acumulate.