9 aug. - 31 aug.

PACHET REVERII DE VACANȚĂ

Companionul perfect pentru vacanțe contemplative, acest pachet conține cartea împăratului filosof, Marcus Aurelius, Gânduri către sine însuși, volumul Gândirea ecologică, un ceai rooibos cu aromă de ciocolată în ediție limitată, totul în sacoșa noastră preferată, Cele mai bune filme rămân cărțile.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


9 aug. - 31 aug.

PACHET MICII CITITORI

Cei mici învață prin joacă și povești. Așa că le-am pregătit un pachet care îmbină joaca și învățarea: Tu, eu și empatia, o carte despre puterea compasiunii, Smart City, un boardgame care îi ajută pe copii să înțeleagă procesul de reciclare într-un oraș, și ceaiul Povestea Fructelor.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


9 aug. - 31 aug.

PACHET ÎNDRĂGOSTIȚI DE CĂRȚI

Bucură-te de un amestec de poezie tandră, roman al devenirii și aromă de ceai rooibos cu ciocolată, toate în sacoșa noastră specială pentru cititori, Îndrăgostiți de cărți.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


9 aug. - 31 aug.

PACHET VACANȚE DE ALTĂDATĂ

O invitație la lectură și la scris pentru adolescenți, pachetul Cititor Povestitor aduce împreună trei volume: Vine vacanța cu trenul din Franța, despre vacanțele anilor ʼ80, Scrisori către Anne Frank, ediția bilingvă română-franceză și 8 povestiri de pe Calea Moșilor, o carte precum o maşină a timpului care te poartă în anii 1980.

Activează un pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei prim prin e-mail toate detaliile necesare.


9 aug. - 25 aug.

FUNDAȚIA CALEA VICTORIEI: ARHITECTURA ÎN CAPODOPERE

Activează o invitație la cursul online Arhitectura în capodopere, din 29 august, de la ora 19:00, în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare. La cele două întâlniri vom comenta împreună exemple celebre de pieţe urbane, temple şi catedrale, edificii ale puterii regale şi imperiale, nu neapărat dintre cele mai cunoscute, dar cu siguranţă dintre cele mai semnificative în istoria arhitecturii.

9 aug. - 29 aug.

ABONAMENT AUDIOTRIBE AUDIOBOOKS

Activează un abonament de o lună la AudioTribe Echo Audiobooks în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail codul promo de activare.

AudioTribe e prima platformă de audiobooks care aduce peste 9500 de titluri în limba română și engleză din care să alegi. Printre ele, găsești titluri ca „Atomic Habits”, „Dune”, „Începe cu de ce”, „Acolo unde cântă racii”, „12 reguli de viață”, în lectura unor naratori celebri. Ca să poți citi oriunde și oricum.

Cum funcționează?

Dacă ai deja cont pe AudioTribe, introdu codul promo în contul tău de www.audiotribe.ro și vei primi 3 credite suplimentare și 30 de zile de abonament activ începând cu ziua introducerii codului.Dacă nu ai cont pe AudioTribe, introdu codul promo fix atunci când creezi contul pe www.audiotribe.ro și vei primi 6 credite pe care să le folosești în primele 60 de zile. 3 credite sunt oferite de Buletinul de Cărturești, iar 3 credite fac parte din trial-ul AudioTribe.

Poți reînnoi oricând abonamentul pentru mai multe audiobooks, ca să-ți iei cărțile cu tine, în căști, oriunde te-ai duce.


9 aug. - 24 aug.

VOUCHER CADOU LA THERME

Cum ar fi să citești cele mai noi cărți pe șezlong, sub palmieri? Folosește 2000 de puncte de fidelitate și activează un voucher de 100 lei la Therme pentru cea mai exotică destinație din București. Activează oferta și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.


9 aug. - 30 aug.

ABONAMENTE GENERAL ACCESS LA JAZZ IN THE PARK

Activează o invitație tip abonament general access la Jazz in the Park, în schimbul a 1500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Abonamentul asigură accesul în toate cele 4 zile de festival, care va avea loc între 1 și 4 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Cea de-a X-a ediție a festivalului Jazz in the Park va avea loc între 1 și 4 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia’” din Cluj-Napoca, cel mai vechi muzeu în aer liber din România. După doi ani în care s-a desfășurat în variante restrânse, condiționat fiind de restricțiile pandemice, Jazz in the Park aduce din nou în fața publicului un lineup vibrant, eclectic și bogat, dorind să confirme încă o dată numele de Europe’s Best Small Festival.

Pe scena festivalului clujean vor urca The Comet is Coming (UK), Asaf Avidan (IL), Avishai Cohen Quartet (IL), Dhafer Youssef (TN), Yussef Dayes (UK), Roberto Fonseca Trio (CU), Amadou et Mariam (ML), Erik Truffaz Quartet (CH) și mulți alții.


9 aug. - 31 aug.

OFSAID, de MONI STĂNILĂ, CU AUTOGRAFUL AUTOAREI

Ți-am pregătit noul volum de poezie semnat de Moni Stanila, ofsaid, cu autograful autoarei. Vei descoperi o carte tulburătoare, unde fotbalul și războiul coexistă. Partea a doua a volumului a fost scrisă în rezidența de creație Cărturești din luna martie, la Vila Golescu din Câmpulung Muscel.

Activează un volumul de poezie în schimbul a 1000 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia acestuia.

9 aug. - 23 aug.

INVITAȚII LA CODRU FESTIVAL

Activează o invitație la CODRU Festival, care are loc între 25-28 august (în Pădurea Bistra, la 4 km de Timișoara) în schimbul a 1000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

CODRU este primul festival din țară care are ca scop atragerea atenției asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei. Ne dorim să creăm o punte între muzică, natură și artă, astfel că scenele vor fi amenajate în mijlocul naturii.

Printre artiștii invitați la ediția din 2022, care se desfășoară între 25 și 28 august, sunt Hooverphonic, Nneka, Kadebostany, Surorile Oșoianu & Lupii lui Calancea; Robin and the Backstabbers, Alexandrina și alții.


9 aug. - 31 aug.

INVITAȚII LA PLAI FESTIVAL

Activează o invitație la PLAI Festival, în schimbul a 1000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Invitația asigură accesul în toate cele trei zile de festival. Muzeul Satului Bănățean, Timișoara, 9-11 septembrie 2022.

O sărbătoare a comunităților diverse din jurul nostru, PLAI merge mereu dincolo de muzică, aducând în față oameni, proiecte și inițiative care fac comunitățile noastre mai funcționale, incluzive și deschise. Pentru noi, agenda activităților din timpul zilei este sufletul festivalului; locul în care părinți, bunici, copii, tineri și adulți vin împreună și se expun experiențelor, în timp ce oamenii extraordinari din organizațiile partenere își alocă timp și resurse, e locul unde se creează magie.


9 aug. - 29 aug.

INVITAȚII LA CINEMA ATENEU ÎN IAȘI

Filmele bune sunt mai aproape de tine. În fiecare săptămână, Cinema Ateneu îți aduce producții românești și europene, filme de artă și animații, pentru toate categoriile de vârstă. Consultă programul din săptămâna curentă, activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte, pe care o poți folosi pentru filmul ales și trăiește experiența vizionării unui film pe marele ecran.

Sala Cinematografului Ateneu este dotată cu tehnologie de ultimă generație, astfel încât proiecțiile sunt realizate în cele mai bune condiții de sunet și imagine.

Detalii pe www.cinemaiasi.ro și pagina de facebook Cinema Iași

9 aug. - 25 aug.

SOCIETATEA CALDERON: CARAVAGGIO. AUTOPORTRETELE ASCUNSE

Activează o invitație la conferința online, Caravaggio: Autoportretele Ascunse, din 27 august, de la ora 11:00, în schimbul a 500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Arta lui Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) este faimoasă prin multe lucruri: o anumită impulsivitate a pensulei, un realism împins până la brutalitate, o formă personală de clar-obscur, o relație complicată cu catolicismul epocii. Pictorul e însă faimos și prin ceea ce specialiștii numesc autoportrete ascunse — tablouri între personajele cărora autorul se inserează și pe sine, fără să anunțe. Asemenea autoportrete funcționează ca un soi de semnături secrete și adaugă compozițiilor o notă de joc și mister. Susținută de Erwin Kessler, conferința de față demonstrează că a trece în revistă autoportretele ascunse ale lui Caravaggio ne ajută să înțelegem întreaga operă a artistului, dimpreună cu biografia sulfuroasă care a făcut-o posibilă.

Erwin Kessler este cel mai cunoscut critic și istoric de artă român din generația sa. Școlit la București, Praga, Paris și Maastricht, a scris de-a lungul anilor despre Hieronymus Bosch, Caravaggio, Marcel Duchamp, avangarda europeană, Ion Țuculescu, Horia Bernea.

Conferința are loc exclusiv pe Zoom și trebuie urmărită în direct. Cu 48 de ore înainte de eveniment, participanții vor primi linkul necesar conectării.


9 aug. - 31 aug.

TEATRUL NOTTARA: MAMA

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul Mama, de Florian Zeller, 4 septembrie, ora 19:00, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

O poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune. O poveste despre legătura profundă dintre mamă și fiu, despre abandon, despre neputința de a accepta trecerea timpului. Un text al lui Florian Zeller, un scriitor premiat cu Oscar, „Mama” este un spectacol despre feminitate și diversele ei nuanțe, despre culorile întunecate pe care le capătă atunci când tulburările psihice se insinuează pervers și distrug echilibrul...


9 aug. - 31 aug.

TEATRUL NOTTARA: CLOACA

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul Cloaca, de Maria Goos, 9 septembrie, ora 19:00, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

Patru prieteni vechi, pe care viața i-a purtat în direcții diferite, se regăsesc într-un moment de criză... un eveniment care îi afectează pe toți scoate la iveală dramele prin care trece fiecare, rănile nevindecate, dezvăluind secrete dureroase care le vor pune greu la încercare prietenia.


9 aug. - 31 aug.

TEATRUL NOTTARA: LECȚIA

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul Lecția, de Eugène Ionesco, 11 septembrie, ora 19:30, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

Jonglând permanent cu umorul și sentimentul absurd al tragicului, spectacolul propune o perspectivă absolut inedită, o dimensiune ce și-a propus să surprindă „apocalipsa” lumii noastre dinainte de pandemie și, în același timp, să fie o imagine a copilăriei pierdute...


9 aug. - 29 aug.

BILET LA PALATUL CULTURII DIN IAȘI

Descoperă cu Buletinul de Cărturești legendarul Palat al Culturii din Iași, fă o vizită culturală inedită, prin sutele de camere pe care le are. Descoperă legendele și miturile care atrag în fiecare zi turiști din toate colțurile țării. Activează o invitație single în schimbul a 300 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletului.


1 aug. - 31 aug.

CĂRȚILE ANANSI | 20% REDUCERE

Printre colecțiile pe care merită să le ai în bibliotecă se numără cu siguranță și colecția Anansi a editurii Pandora M. În august, cu Buletinul de Cărturești, titlurile Anansi pot fi luate acasă la 20% reducere. Ai de ales dintre autori precum Paul Auster, Elena Ferrante, Roberto Bolaño sau Shaun Bythell.

1 aug. - 31 aug.

COLECȚIA DE AUTORI ROMÂNI DE LA HUMANITAS | 20% REDUCERE

Cum arată visul unei vacanțe de vară? Autori români contemporani de la Humanitas la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești! Seriile de autor Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu sau Horia Roman Patapievici își așteaptă la raft cititorii.

1 aug. - 31 aug.

CĂRȚILE HERALD | 20% REDUCERE

De la titluri de dezvoltare personală și psihologie până la biografii și titluri despre creștinism, cele mai apreciate cărți ale Editurii Herald au reducere de 20% în august pentru cititorii cu Buletin de Cărturești. Printre preferatele noastre: Minți împrăștiate, de Gabor Maté, Spovedanie, de Lev Tolstoi și Cosmos, de Carl Sagan.

1 aug. - 31 aug.

EDIȚIE ANIVERSARĂ CARCASSONNE | 25% REDUCERE

Cu siguranță unul dintre cele mai populare jocuri din lume, Carcassonne aniversează 20 de ani de adus prietenii împreună în spiritul competiției relaxate. În august, Buletinul de Cărturești îți deschide accesul la ediția aniversară a jocului, la 25% reducere.

1 aug. - 31 aug.

ESCAPE WITH A BOOK | 20% REDUCERE

Dacă ți-ai propus ca în vacanța asta să citești mai mult în limba engleză, Buletinul de Cărturești ți-a pregătit o selecție de cărți precum: The Atlas Six, de Olivie Blake, Books do Furnish a Life, de Richard Dawkins, When the Body Says No, de Gabor Maté. Descoperă selecția Escape with a Book în luna august, la 20% reducere.


Despre programul de loialitate Cărturești

Programul de loialitate Cărtureşti a fost lansat în anul 2015 şi este un program construit în baza acumulării de puncte. La fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti clientul primeşte înapoi pe cardul de loialitate 2% din valoarea cumpărăturilor, sub formă de puncte, cu care va putea face achiziţii ulterioare. Pentru a face parte din program, acesta trebuie să completeze un formular cu date personale într-o librărie, sau să descarce aplicaţia de mobil Cărtureşti şi să solicite card.

Vezi mai multe despre modalitatea de înscriere în program aici.

Cardul Cărtureşti se intitulează Buletin de Cărtureşti şi poartă pe el inscripţionat un cod de bare unic pentru fiecare client. Pentru a acumula puncte la fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti este nevoie să îl aveţi la fiecare vizită în librărie, pentru a fi scanat codul de bare / sau să prezentaţi codul de card primit prin intermediul aplicaţiei de mobil.

Buletinul de Cărtureşti nu este un document transmisibil. În cazul pierderii, el poate fi înlocuit la cerere.

În baza cardului Cărtureşti puteţi beneficia de o serie de beneficii valabile pentru posesorii de card: acces la oferte speciale / produse care se pot achiziţiona exclusiv în baza punctelor acumulate.