16 sept. - 30 sept.

PACHET BACK TO OFFICE

Conține Mindful business, de David Gelles, carnetul lKARST A5 - Stone Paper - Hardcover, Blank, cana - No Prob Llama și pixul Legami - Erasable - Bunny.

Activează acest pachet în schimbul a 2500 de puncte de fidelitate și-l vei primi prin curier acasă.


16 sept. - 30 sept.

VOUCHER CADOU LA THERME

Cum ar fi să citești cele mai noi cărți pe șezlong, sub palmieri? Folosește 2000 de puncte de fidelitate și activează un voucher de 100 lei la Therme pentru cea mai exotică destinație din București. Activează oferta și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

16 sept. - 30 sept.

PACHET CITITOR EXTRAVAGANT

Conține Șapte lecții și jumătate despre creier, de Lisa Feldman Barrett, Papesa Ioana, de Emmanouil Roidis, Clubul Mars Room, de Rachel Kushner și ceaiul în ediție specială: Pe aripi de ciocolată.

Activează acest pachet în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și-l vei primi prin curier acasă.


16 sept. - 30 sept.

PACHET LECTURI DE TOAMNĂ

O alăturare perfectă de carte și ceai pentru serile liniștite de toamnă. Relaxează-te în compania volumelor Singurătatea numerelor prime, de Paolo Giordano, Altruist sau bun pe gratis, de Abigail Marsh, A șaptea funcție a limbajului, de Laurent Binet și a ceaiului rooibos în ediție specială, Pe aripi de ciocolată.

Activează acest pachet în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și-l vei primi prin curier acasă.


16 sept. - 30 sept.

PACHET EROI DE POVESTE

Nimic nu se compară cu o poveste care te prinde în lumea ei fantastică. De-aceea am pus în pachetul Eroi de poveste volumele Inima de cerneală, de Cornelia Funke, Darul lui Jonas, de Lois Lowry, 8 povestiri de pe Calea Moșilor, de Adina Popescu și un ceai în ediție specială: Povestea fructelor.

Activează acest pachet în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și-l vei primi prin curier acasă.


16 sept. - 30 sept.

PACHET BACK TO SCHOOL

Pentru un an școlar organizat și colorat, ți-am pregătit un pachet cu de toate: set de 12 creioane colorate cu ascutitoare - Strigo Metallic, setul de pixuri Strigo cu cerneală termosensibilă, setul de creioane Strigo pastel, caietul cu spirală și separatoare Pukka Pads Project și caietul Pukka Pads Project Book Pastel.

Activează acest pachet în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și-l vei primi prin curier acasă.


16 sept. - 30 sept.

PACHET NEZUMI by NEMIRA

Mireasa străvechiului mag și Regatele Ruinei, primele volume de manga în limba română, ne sunt aduse de Nezumi by Nemira. Activează pachetul ce conține primele volume din ambele serii în schimbul a 1500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Mireasa străvechiului mag Intră în universal magului!Chise Hatori este o orfană abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii - o lume plină de magie la fiecare pas.

Regatele Ruinei Povestea unei răzbunări disperate. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune. Furia lui va face să curgă sânge. Începe o bătălie epică între știință și magie.

Vârstă recomandată: 16+


16 sept. - 30 sept.

INVITAȚII LA TEDxEROILOR CLUJ

Activează o invitație la conferința TEDxEroilor Cluj, din 8 octombrie, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, în schimbul a 1500 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

Victoriile nu le obținem doar prin încercare și eroare, dar și învățând din experiențele celorlalți. În 8 octombrie 2022, vă dăm întâlnire la o nouă ediție a evenimentului TEDxEroilor. Tematica de anul acesta este GameChangers, astfel că vă invităm să ascultați poveștile unor oameni incredibili care vor împărtăși cu noi momentele și ideile care i-au determinat să fie printre cei care schimbă jocul.


16 sept. - 30 sept.

SOCIETATEA CALDERON: MOZART, CHOPIN, ENESCU

Activează o invitație la conferința online, Mozart, Chopin, Enescu, din 6 octombrie, de la ora 19:00, în schimbul a 1000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail toate detaliile necesare.

În puține domenii ale artei, prodigiul coboară până la vârste atât de fragede ca în muzică. Wolfgang Amadeus Mozart a început să compună la cinci ani. Frédéric Chopin avea șapte ani când a scris prima „poloneză“ și 11 când a concertat pentru țarul Alexandru I. George Enescu a fost admis la conservatorul din Viena când avea șapte ani. Susținută de Valentina Sandu-Dediu, conferința de față revizitează cele trei copilării și caută să răspundă la întrebări pe care ni le punem cu toții: cât e adevăr și cât e legendă în poveștile mirabile ajunse la noi? În ce mediu muzical au crescut puștii Mozart, Chopin și Enescu? Cum a fost posibilă erupția lor artistică? Cine le-a observat geniul născând și cine i-a sprijinit în primele lor întreprinderi? Ce opere durabile au lăsat, dincolo de virtuozitatea evidentă, acești juni?

Conferința are loc exclusiv pe Zoom și trebuie urmărită în direct. Cu 48 de ore înainte de eveniment, participanții vor primi linkul necesar conectării.


16 sept. - 30 sept.

TEATRUL NOTTARA: O HAITĂ DE SFINȚI

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul O haită de sfinți, de Neil La Bute, 1 octombrie, ora 19:30, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

Singur, față în față cu lumea, față în față cu neantul, un om își spune povestea. Și-n ochii lui, în gesturile lui, se ascunde o tragedie cumplită. O tragedie ca un păcat originar, pe care o purtăm cu noi de la începuturile lumii. Universul din O haită de sfinți e bolnav. E negru. E fascinat de autodistrugere. Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernității, povestea celor patru oameni din piesa O haită de sfinți, cu titlul original Bash, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. Trei povești, trei destine, trei tragedii. Oameni aflați la o răscruce a propriilor vieți privesc înapoi și dezvăluie… crime. Crime care li s-au săpat în conștiințe și care-i împiedică să meargă mai departe. Crime pe care le poartă cu ei ca pe o povară cumplită, într-o lume măcinată de ipocrizie și înecată în consumerism. Un bărbat care-și ucide fetița, un cuplu care-și începe călătoria prin viață cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit. Audiența: N14 – Nerecomandat sub 14 ani


16 sept. - 30 sept.

TEATRUL NOTTARA: IONA

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul Iona, de Marin Sorescu , 9 octombrie, ora 12:00, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

Să încerci să evadezi dintr-un univers și să te trezești la infinit prizonier în altul… Povestea celebrului personaj biblic, înghițit de un pește uriaș, din burta căruia încearcă să evadeze, doar pentru a se trezi prizonier într-o burtă și mai mare, poveste pe care Marin Sorescu o transformă într-una dintre cele mai cunoscute piese din dramaturgia românească, Iona devine în viziunea regizorului Gábor Tompa un spectacol poetic, în care muzica Adei Milea creează un univers aparte, ce combină absurdul tragic și umorul. Subintitulată de Marin Sorescu „tragedie în patru tablouri”, Iona, piesa lui de debut, a fost publicată în 1968 în revista Luceafărul și face parte, alături de Paracliserul și Matca, din Trilogia intitulată Setea muntelui de sare. Spre deosebire de personajul biblic, Iona, pescarul solitar al lui Sorescu nu poartă pe umeri nicio vină și niciun păcat. El va fi înghițit de un pește uriaș încă de la început și fiecare evadare din burta peștelui îl va duce într-o burtă și mai mare, închisoare după închisoare, la infinit, condiție a existenței umane…Coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat Cluj


16 sept. - 30 sept.

TEATRUL NOTTARA: SONATĂ DE TOAMNĂ

Mergi cu Buletinul de Cărturești la spectacolul Sonată de toamnă, de Ingmar Bergman, 14 octombrie, ora 19:30, de la Teatrul Nottara. Activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletelor.

După mulți ani, Charlotte, o pianistă celebră și aplaudată în toată lumea, își vizitează fiica, undeva, într-un sat pierdut de lume, la casa parohială unde locuiește alături de soțul ei, Viktor. Între Eva și mama ei s-a așezat o tăcere îndelungată, ani întregi și episoade importante din viața lor au rămas necunoscute, fiecare și-a urmat drumul… Charlotte a străbătut lumea susținând concerte extraordinare, s-a bucurat de succes, a iubit, a suferit; Eva a trăit departe de zgomotul lumii, cu universul ei, cu tăcerile ei, cu spaimele ei, cu tristețile ei, cu (ne)iubirile ei, încercând să găsească o lumină în întunericul ei. Când Charlotte își vizitează fiica, fiecare poartă cu ea pierderi importante și, în cele câteva ore pe care le petrec împreună, ies la iveală adevăruri dureroase, niciodată rostite până atunci, cu atât mai mult cu cât, la casa parohială, Charlotte o descoperă și pe fiica ei bolnavă, Helena. Traumele copilăriei, dragostea frântă, mereu neînțeleasă, suferințele mereu înghițite, toate se rostogolesc cu violență și, într-o noapte, răbufnesc cu forța unui uragan care mătură totul în calea lui. Celebra poveste a lui Ingmar Bergman ne vorbește azi, într-o interpretare cutremurătoare, despre suferință, despre feminitate, despre depresie, despre asumare, despre pierderi irecuperabile și, mai ales, despre IUBIRE.


16 sept. - 30 sept.

INVITAȚII LA CINEMA ATENEU ÎN IAȘI

Filmele bune sunt mai aproape de tine. În fiecare săptămână, Cinema Ateneu îți aduce producții românești și europene, filme de artă și animații, pentru toate categoriile de vârstă. Consultă programul din săptămâna curentă, activează o invitație dublă în schimbul a 500 de puncte, pe care o poți folosi pentru filmul ales și trăiește experiența vizionării unui film pe marele ecran.

Sala Cinematografului Ateneu este dotată cu tehnologie de ultimă generație, astfel încât proiecțiile sunt realizate în cele mai bune condiții de sunet și imagine.

Detalii pe www.cinemaiasi.ro și pagina de facebook Cinema Iași.

16 sept. - 30 sept.

BILET LA PALATUL CULTURII DIN IAȘI

Descoperă cu Buletinul de Cărturești legendarul Palat al Culturii din Iași, fă o vizită culturală inedită, prin sutele de camere pe care le are. Descoperă legendele și miturile care atrag în fiecare zi turiști din toate colțurile țării. Activează o invitație single în schimbul a 300 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletului.

1 sept. - 2 oct.

SELECȚIE DE CĂRȚI DESPRE ȘTIINȚĂ | 20% REDUCERE

Finalul verii cere o reînnoire a listei de lectură, poate chiar și o schimbare de gen literar. Buletinul de Cărturești îți aduce la 20% reducere o selecție de cărți despre știință care să îți distragă atenția de la ficțiune. O plimbare prin Univers, de Adrian Șonka, Răspunsuri scurte la marile întrebări, de Stephen Hawking, Ecuația lui Dumnezeu, de Michio Kaku, sunt doar câteva dintre titlurile care așteaptă să fie descoperite în librărie.

1 sept. - 2 oct.

AUTORUL LUNII: WALTER ISAACSON | 20% REDUCERE (cărțile Publica)

Steve Jobs - biografia autorizată, Einstein. Viața și universul său, Inovatorii, Leonardo da Vinci - sunt doar câteva dintre cărțile semnate de Walter Isaacson. Vino în librărie cu Buletinul de Cărturești și ai 20% reducere la toate titlurile autorului în limba română, de la editura Publica.

1 sept. - 2 oct.

CĂRȚILE SEMNATE DE SALMAN RUSHDIE | 20% REDUCERE

În septembrie vă propunem să-l (re)descoperiți pe Salman Rushdie, membru al American Academy of Arts and Letters și cavaler al Imperiului Britanic. De la Ultimul suspin al Maurului până la Quichotte, cărțile sale te vor purta în călătorii narative spectaculoase.

*Reducerea se aplică titlurilor în limbile română și engleză.


1 sept. - 2 oct.

BACK TO OFFICE | 20% REDUCERE

Septembrie vine cu vântul schimbării. Gata vacanța, ne întoarcem la birou, mesaje, proiecte și termene limită. Buletinul de Cărturești ți-a pregătit o selecție de cărți în limba engleză care să te ajute în tranziția spre Back to Office. Outliers, de Malcolm Gladwell, The Authority Gap, de Mary Ann Sieghart sau The Power of Regret, de Daniel H. Pink sunt doar câteva dintre titlurile care te așteaptă la raft la 20% reducere.

1 sept. - 2 oct.

JOCURILE LUNII: AXIO ROTA și PORT ROYAL | 20% REDUCERE

Axio Rota, jocul în care jucătorii stabilesc conexiuni și în cele douăsprezece runde ale jocului, trebuie să completeze cât mai multe cercuri cu aceleași simboluri. Port Royal, un joc de cărți cu pirați, amirali și domnițe, în care nu doar munca grea și o strategie bună, ci și norocul joacă un rol la fel de important în reușita ta. În septembrie, ambele jocuri pot fi luate acasă la 20% reducere cu Buletinul de Cărturești.

Despre programul de loialitate Cărturești

Programul de loialitate Cărtureşti a fost lansat în anul 2015 şi este un program construit în baza acumulării de puncte. La fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti clientul primeşte înapoi pe cardul de loialitate 2% din valoarea cumpărăturilor, sub formă de puncte, cu care va putea face achiziţii ulterioare. Pentru a face parte din program, acesta trebuie să completeze un formular cu date personale într-o librărie, sau să descarce aplicaţia de mobil Cărtureşti şi să solicite card.

Vezi mai multe despre modalitatea de înscriere în program aici.

Cardul Cărtureşti se intitulează Buletin de Cărtureşti şi poartă pe el inscripţionat un cod de bare unic pentru fiecare client. Pentru a acumula puncte la fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti este nevoie să îl aveţi la fiecare vizită în librărie, pentru a fi scanat codul de bare / sau să prezentaţi codul de card primit prin intermediul aplicaţiei de mobil.

Buletinul de Cărtureşti nu este un document transmisibil. În cazul pierderii, el poate fi înlocuit la cerere.

În baza cardului Cărtureşti puteţi beneficia de o serie de beneficii valabile pentru posesorii de card: acces la oferte speciale / produse care se pot achiziţiona exclusiv în baza punctelor acumulate.