15 sept. - 1 oct.

CURS ONLINE LA FUNDAȚIA CALEA VICTORIEI: INTRODUCERE ÎN CIVILIZAȚIA CHINEZĂ CLASICĂ

Fundația Calea Victoriei îți propune cinci întâlniri de introducere în civilizația chineză clasică

Întâlnirile au loc online săptămânal, vinerea, începând cu 8 octombrie 2021. Activează o invitație la curs în schimbul a 2000 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile.

Cine n-a auzit de Marele Zid, Palatul Interzis, Ultimul Împărat, Armata de Teracotă sau de cele patru mari invenţii chineze? China cuprinde totuşi, în cei 5000 de ani de existenţă, aspecte culturale şi istorice şi mai spectaculoase decât cele cu care lumea occidentală este atât de familiarizată.

Haide să le descoperim împreună într-un curs care-şi propune să treacă dincolo de aceste imagini „tipice” ce reduc Regatul din Mijloc doar la câteva aspecte esenţializate şi suprasolicitate mediatic.

China şi împăraţii săi legendari, simbolistica festivalurilor tradiţionale, principiile artei chineze, mitologia chineză şi iconografia budistă, confucianistă şi daoistă vor fi examinate în cadrul acestui curs de-a lungul a cinci etape, după cum urmează:

Temele întâlnirilor sunt:

1. Mari împăraţi chinezi

2. Mitologia chineză

3. Festivaluri chineze

4. Poezia şi pictura chineză clasică

5. Teatrul chinez

Cu o zi înainte de data începerii, toţi cei înscrişi vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

15 sept. - 24 sept.

ART SAFARI NIGHT TOUR

Buletinul de Cărturești te duce la ART SAFARI NIGHT TOURS. Activează o invitație dublă la turul de noapte de sâmbătă, 25 septembrie (acces între 22:00 si 22:15) în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și descoperă Palatul Dacia-România (strada Lipscani nr. 18-20) și lucrările care și-au găsit loc acolo cu ocazia Art Safari.

Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

Ce se întâmplă la Night Tour?

La Night Tour, stăm de vorbă cu arta și descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori!

Alături de echipa de ghizi și curatori ai expozițiilor, bucură-te de turul ghidat și de seara de networking, ce promite repertoriul complet al unei seri petrecute în oraș: artă, muzică, relaxare și drinks!

  • vizita începe la ora 22:00 (nu întârziați fiindcă începem la 22:15) iar experiența durează până la ora 01:00

Vei avea parte de:

  • Tur ghidat ținut de curatorii expozițiilor și de ghizii Art Safari
  • Vizitarea expozițiilor în grup restrâns
  • Special guest live music cu Toulouse Lautrec!
  • Fotograf
  • Drinks

15 sept. - 25 sept.

INVITAȚIE DUBLĂ LA CONCERTUL LP LA ARENELE ROMANE

LP, vedeta rock care s-a făcut cunoscută pretutindeni cu hitul “Lost On You“, revine în România în toamna acestui an, la Arenele Romane, unde va concerta pe data de 26 septembrie 2021. În playlist: “Muddy Waters” și “When We’re High”, cântece de pe cel de-al cincilea său album, Heart to Mouth.

Activează o invitație dublă la concert în schimbul a 2000 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia ei.

Detalii despre concert: aici

15 sept. - 24 sept.

ART SAFARI INVITAȚII DE ZI

Descoperă expozițiile Art Safari activând o invitație dublă la ediția a VIII-a a Pavilionului de Artă București care va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet
Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România
Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit
Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească

Invitația oferă acces pe timp de zi la expozițiile din cadrul Art Safari. Folosește 1500 de puncte din contul tău de fidelitate pentru a o activa și vei primi prin e-mail detaliile despre cum vei intra în posesia ei.

15 sept. - 30 sept.

INVITAȚIE LA TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI: UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI

Mergi la teatru cu Buletinul de Cărturești! Te invităm la o comedie explozivă, cu Paula Chirilă și George Constantinescu în rolurile principale: Un bărbat și mai multe femei (regia: Bogdan Hușanu) la Teatrul de Artă București.

Activează o invitație dublă la reprezentația de vineri, 1 Octombrie, de la ora în schimbul a 900 de puncte de fidelitate și vei primi prin e-mail informațiile necesare.

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a „sexului slab”. Garunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică. Şi pentru că tot femeia are cheia decăderii şi înălţării unui bărbat, Garunski se lasă purtat în acest montagne-russe al stărilor, preluând controlul sau lăsându-se controlat de entitatea cel mai greu de înţeles şi definit: FEMEIA.

***Premiul pentru cea mai bună actriță, la Comic 7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018
***Premiul pentru cel mai bun spectacol, la Comic 7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018


15 sept. - 1 oct.

BILET LA PALATUL CULTURII DIN IAȘI

Descoperă cu Buletinul de Cărturești legendarul Palat al Culturii din Iași, fă o vizită culturală inedită, prin sutele de camere pe care le are. Descoperă legendele și miturile care atrag în fiecare zi turiști din toate colțurile țării. Activează o invitație single în schimbul a 300 de puncte din contul tău de fidelitate și vei primi prin e-mail detaliile despre cum poți intra în posesia biletului.

2 sept. - 1 oct.

COLECȚIA CURTEA VECHE | 2+1 CADOU

Pregătește-te pentru întoarcerea la birou cu unele dintre cele mai populare titluri de dezvoltare personală și profesională. Dezvoltă-ți inteligența emoțională, descoperă curajul de a fi vulnerabil sau deslușește secretele succesului cu 2+1 la toate titlurile editurii Curtea Veche. Adică, pentru oricare trei titluri ale editurii cumpărate din librărie, o primești din partea noastră pe cea cu prețul cel mai mic. În luna septembrie, cu Buletinul de Cărturești.

1 sept. - 1 oct.

AUTORUL LUNII: JOHN GRISHAM | 20% REDUCERE

Un thriller bun e perfect pentru citit pe plajă, dar și acasă, atunci când vrei să prelungești sentimentul de vacanță. Autorul lunii septembrie este chiar unul dintre marii maeștri ai genului: John Grisham. Vino în librărie cu Buletinul de Cărturești și ai 20% reducere la toate titlurile autorului, inclusiv bestselleruri precum Clientul, Ziua răzbunării sau noutatea anului, Uragan pe insula Camino.

1 sept. - 1 oct.

NON-FICȚIUNE ÎN LIMBA ENGLEZĂ | 20% REDUCERE

Completăm oferta de non-ficțiune în limba română cu o selecție specială de titluri în limba engleză. Bill Gates, Seth Godin sau Steven Pinker sunt doar câțiva dintre autorii celebri pe care îi poți adăuga la colecție. Cu Buletinul de Cărturești și 20% reducere în librărie.

1 sept. - 1 oct.

LITTLE HISTORIES DE LA YALE | 20% REDUCERE

Literatură, știință, economie, religie, arheologie. Toate aceste teme (și nu numai) îți sunt la îndemână sub umbrela unei singure colecții: Little Histories de la Yale. Cumpără una sau cumpără-le pe toate cu 20% reducere în librăriile Cărturești, pentru o educație demnă de Ivy League.

1 sept. - 1 oct.

MANDALA STONES - PIETRELE ARMONIEI | 30% REDUCERE

Jocul lunii septembrie îi va încânta deopotrivă pe iubitorii de socializare și pe cei de armonie cromatică, pe strategi și pe artiști. Tu invită-ți prietenii, iar noi vă așteptăm cu 30% reducere în librărie. Doar cu Buletinul de Cărturești.

1 sept. - 1 oct.

ACCESORII DECORATIVE | 25% REDUCERE

Decorează spațiul în care îți petreci cel mai mult timp - casă, birou sau chiar hibrid - cu o selecție specială de accesorii decorative. Le găsești la preț redus în librăriile Cărturești, pe toată durata lunii septembrie.

Despre programul de loialitate Cărturești

Programul de loialitate Cărtureşti a fost lansat în anul 2015 şi este un program construit în baza acumulării de puncte. La fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti clientul primeşte înapoi pe cardul de loialitate 2% din valoarea cumpărăturilor, sub formă de puncte, cu care va putea face achiziţii ulterioare. Pentru a face parte din program, acesta trebuie să completeze un formular cu date personale într-o librărie, sau să descarce aplicaţia de mobil Cărtureşti şi să solicite card.

Vezi mai multe despre modalitatea de înscriere în program aici.

Cardul Cărtureşti se intitulează Buletin de Cărtureşti şi poartă pe el inscripţionat un cod de bare unic pentru fiecare client. Pentru a acumula puncte la fiecare achiziţie din librăriile Cărtureşti este nevoie să îl aveţi la fiecare vizită în librărie, pentru a fi scanat codul de bare / sau să prezentaţi codul de card primit prin intermediul aplicaţiei de mobil.

Buletinul de Cărtureşti nu este un document transmisibil. În cazul pierderii, el poate fi înlocuit la cerere.

În baza cardului Cărtureşti puteţi beneficia de o serie de beneficii valabile pentru posesorii de card: acces la oferte speciale / produse care se pot achiziţiona exclusiv în baza punctelor acumulate.